Toerisme

Onze favoriete adresjes

Adresjes blog hero

Brugge loopt over van interessante, verfijnde en originele adresjes, dus het kan een hele klus zijn om uit dat brede aanbod de juiste adresjes te kiezen. We helpen jou graag een handje en geven je graag onderstaande tips mee. Deze adresjes hebben een speciale plaats in ons hart veroverd, want ze blinken allemaal uit in Brugse trots, vakmanschap en lokaal ondernemen.

Warm aanbevolen!

7 Grand Café

De Republiek

Naast een warme thuis voor Brugse makers en creatievelingen is het bij De Republiek zalig eten, drinken, keuvelen. In de Grand Café eet je creatieve gerechten van lokale ingrediënten, en dat allemaal aan een democratische prijs. Van lunch tot diner, van koffie tot cocktails: dit is een all-round aanrader.

Adres: Sint-Jakobstraat 36, 8000 Brugge

Otto Waffles

Otto Waffle Atelier

Vergeet Brusselse en Luikse wafels! Brugse wafels maakten in 2019 hun intrede in de harten van zoetekauwen. Otto Vlonk en zijn zoon Tom ontwikkelden een gezondere variant van de wafel en staken die in een Brugs jasje. De wafels zijn niet alleen het proeven maar ook het zien waard. Otto stapt af van het traditionele wafelpatroon en bakt zijn wafels in de vorm van Brugse kant. Toppings zoals aardbeien en rabarbercompote komen van lokale boeren. Lang verhaal kort, deze zaak checks all our boxes!

Adres: Katelijnestraat 1, 8000 Brugge

Smaaak

Smaaak

Sommige horecazaken zijn zodanig goed ingericht dat je gewoon alles zou willen meenemen naar huis. Wel, bij Smaaak kan dat. In dit interieurcafé van Brugse architect Thomas Coucke en interieurvormgever Isabelle Wittevrongel is alles wat je ziet te koop. Hun menukaart van lekkere wijnen, lokale dranken en hapjes is extra mooi meegenomen. Ze werken samen met verschillende handelaars uit hun directe omgeving, zoals de ginbar en kaaswinkel in hun straat. Brugse ondernemers die samenwerken, zo hoort het!

Adres: Jozef Suveestraat 20, 8000 Brugge


Heb jij nog leuke adresjes? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!

Meer ontdekken in Brugge?

We raden deze bezienswaardigheden aan, of je nu voor de eerste of de zoveelste keer naar Brugge komt. Hier geraakt je nooit op uitgekeken!