Toerisme

Groeningemuseum

Groeningemuseum hero

Van alle bezienswaardigheden in Brugge is het Groeningemuseum de plaats bij uitstek voor liefhebbers van Belgische topkunst. Tijdens een bezoek wandel je maar liefst zes eeuwen aan wereldbekende kunst voorbij.

Brugse, Belgische en wereldbekende kunst

Van Vlaamse primitieven zoals Van Eyk en Memling tot de naoorlogse moderne kunst: in het Groeningemuseum hangen ze allemaal te schitteren in chronologische volgorde. In een uurtje of twee krijg je zo één van de mooiste kunstcollecties van België en Europa te zien. Veel van de kunst die er hangt ontstond hier, in de kunststad die Brugge al eeuwenlang is. Hugo van der Goes en Hans Memling zijn twee Vlaamse primitieven die in Brugge in aanraking kwamen met Portinari, de mecenas die hen vervolgens meehielp lanceren in de wereldwijde kunstwereld.

Maar onder hetzelfde dak vind je ook werken van Jan Van Eyk en René Magritte, twee andere grote Belgische namen. Het bekendste werk uit de collectie is ongetwijfeld Madonna met kannunik Joris Van der Paelevan Van Eyk. Alles bijeen een bijzonder staaltje kunsterfgoed dus.

We zouden nog uren kunnen doorgaan, maar het talent van deze kunstenaren moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Plus, de gratis audioguides doen met plezier de rest van het verhaal. Allen richting de Dijver!

Tickets en info vind je hier.
Brugge loopt over van boeiende musea. Meer ontdekken? Ga naar https://www.museabrugge.be

Meer ontdekken in Brugge?

We raden deze bezienswaardigheden aan, of je nu voor de eerste of de zoveelste keer naar Brugge komt. Hier geraakt je nooit op uitgekeken!