Brugse makers

Manu Vanherp

Manu Vanherp hero blog

Keramiek met een verhaal

IMG 20180403 213023 726

Manu Vanherp (°1983), Bruggeling in hart en nieren, ontdekte al op jonge leeftijd zijn liefde voor keramiek. Zijn studies en opleiding leidden hem dus verder in die richting en na jaren van experimenteren landde hij uiteindelijk weer bij klei. In 2008 richtte hij zijn atelier Unica-Terra op.

Met zijn keramiek wil Manu tafelen extra sfeervol maken. “Want gezellig eten, dat is meer dan lekker eten alleen”, vertelt hij op zijn website. Hij werkt steeds op maat, zodat zijn klanten unieke stukken mee naar huis krijgen. Naast tafelwaar creëert hij ook urnes en interieurobjecten zoals vazen en schalen. Elk stuk wordt met onverdeelde aandacht en passie handgemaakt.

“De klei is een verlengstuk van mezelf,” zegt Manu. En dat is te merken. Zijn werk straalt leven uit en paste dus ideaal in ons hotel. Speciaal voor ons ontwikkelde hij de originele en eigentijdse koffietassen die je in onze hotelkamers kan terugvinden.

Als hij niet aan het werk is in zijn eigen atelier, vind je Manu bij Kafé Keramiek, waar hij beginnende en semi-gevorderde pottenbakkers de kneepjes van het vak leert. Op zijn Instagrampagina vind je heel wat rustgevende (bijna hypnotiserende) filmpjes van klei die voor je ogen verandert in een vaas, bord of urne. Absoluut het zien waard!

Ontdek onze andere Brugse makers

Hotel Portinari werkt samen met heel wat Brugse kunstenaars en ambachtslui.
Ken je deze al?